Senest opdateret: Torsdag, 16. november 2023

Overvejer du at lære at svæveflyve, og ønsker du at stifte nærmere bekendtskab med sporten, så er du velkommen til at besøge os i svæveflyveklubben for at prøve at svæveflyve.

Vores muligheder for at flyve med gæster er afhængige af vind og vejr samt hvor mange af vore egne elever, som skal bruge det 2-sædede skolefly, som vi også bruger til at flyve med gæster. Vi kan derfor ikke garantere at flyve med dig på et bestemt tidspunkt på en given flyvedag.

Vi beder derfor alle interesserede om at ringe til os på +45 30 46 37 87, inden man tager turen til FFF, så vi undgår ikke at kunne indfri forventningerne.
Telefonen besvares kun på vore flyvedage (lør-, søn og helligdage), når vi er i klubben. Hvis du ringer ca. 09:50, hvor vi er samlet for at holde briefing, kan du høre om mulighederne den pågældende dag. Ringer du senere, så vær tålmodig, hvis vi ikke svarer med det samme. Det kan skyldes at "pladsvagten" er optaget.

Passageren briefes grundigt inden start

Passageren briefes grundigt inden start

Vi flyver normalt på alle lør-, søn- og helligdage. Alle gæstestarter foretages på tosædet svævefly med en erfaren pilot eller instruktør ved pinden. Svæveflyet trækkes i luften med en 1000 meter lang wire, og stiger med ca. 45 graders stigning til en højde på 250-350 meter. Alt efter vejrforholdene varer turen tilbage til jorden mellem 5 og 15 minutter. Er der varme opadstigende luftstrømme (termik) forsøger piloten at forlænge turen. Er der ingen termik, synker flyet efter starten med ca. 1 m/s, indtil man efter ca. 5 minutter lander igen. Vejret er vi (desværre) ikke herrer over, så vi kan ikke give nogen garantier for lange ture. Men det er jo lige præcis det som er charmen ved sporten.

Udsigten er forrygende!

Udsigten er forrygende!

Vi har følgende muligheder for prøveture i FFF:

Gæstestart

Hvis du ønsker en stor oplevelse, men blot en enkelt prøvetur. Prisen for gæstestarter med spilstart er pr. 5/3-2023 350 kr.

Det er muligt at betale kontant eller via MobilePay.

Prøvemedlemskab

Kunne du derimod tænke dig at starte på svæveflyveruddannelsen, men gerne lige vil snuse til flyvningen og klubben først, kan du købe et af vore 6-turskort til 1100 kr. Kortet inkluderer 6 skolestarter samt medlemskab af FFF og Dansk Svæveflyver Union i en måned. Det er meningen, at du med seksturskortet i hånden møder op til briefing kl. 09:30 på vore normale flyvedage, og deltager i hele dagens program fra vi pakker ud, flyver, pakker sammen og debriefter ved 19-tiden om aftenen. Når du har brugt dine seks skolestarter, hvilket svarer til ca. 2 -3 flyvedage, har du et bedre grundlag for at vurdere om du ønsker at melde dig rigtigt ind i klubben. Pris for prøvemedlemskab/6-turskort pr. 5/3-2023: 1100 kr. (refunderes ved køb af en 12 måneders startpakke)

Grupper/særarrangementer

Er I en gruppe på ca. 10 - 25 personer, som ønsker at stifte bekendtskab med svæveflyvning, har vi ikke kapacitet til dette på de normale flyvedage. Derimod kan vi som regel arrangere flyvning på hverdage efter aftale.

Åbent hus

Herudover holder vi hvert år en åbent hus dag, hvor vi afsætter hele dagen til at flyve med gæster. Datoen bliver annonceret her på hjemmesiden samt på Facebook.

Polterabend

Polterabend-arrangementer kan desværre ikke lade sig gøre, idet det af myndighederne betragtes som taxa-flyvning, hvilket vi ikke må udføre, idet vi ikke har erhvervs-flyvecertifikat.

Sikkerhedsmæssige hensyn

Du må maks veje 105 kg. inkl. tøj og sko. for ikke at overskride maksvægten angivet i flyenes håndbøger.
Du må ikke have indtaget alkohol inden flyvningen.

Vi glæder os til at se dig i klubben!
Interesseret? Kontakt os via e-mail for at høre nærmere, eller tag en tur ud på flyvepladsen.

Visninger: 22915