Senest opdateret: Søndag, 22. oktober 2017

Frederikssund Frederiksværk Flyveklub (FFF) er en hyggelig, overskuelig og uhøjtidelig svæveflyveklub. Vi er ikke større end at alle kender hinanden, og da vi bruger mange timer sammen, sætter vi det sociale samvær i højsædet.

Vi bor i den nordlige udkant af Frederikssund. Arealet er stillet til rådighed for klubben af Frederikssund kommune. Det anvendes også af andre af Frederikssunds foreninger bl.a. til hundetræning. Hertil kommer, at der er mange, der ynder at gå tur i den dejlige natur, som vi ligger midt i.

FFF er stiftet i 1964. I dag er vi godt 60 medlemmer. Ud af disse er 13 samtidig flyve-instruktører.

Vi flyver normalt i perioden primo april til ultimo oktober, alt afhængig af vejret. Der flyves i weekenden og på helligdage. Vi flyver også skoleflyvning onsdag eftermiddag og -aften, med start ca. kl. 16:00. Ved disse aftenflyvninger fortsætter vi til solnedgang, som er en meget smuk oplevelse her ved Fjorden og Jægersprisskovene!

Endelig afholder vi både forårs- og sommerlejre, hvor vi flyver hver dag i en uge. Som regel henlægges forårslejren til Dansk Svæveflyver Unions center på Arnborg i Jylland, hvor de meteorologiske forhold er optimale. Sommerlejren går ofte sydpå til feks. Tjekkiet, Tyskland eller måske Frankrig.

Vi møder på flyvedagen senest kl. 09:30, hvor der bliver holdt briefing. Dvs. at dagens instruktør gennemgår, hvorledes han ønsker flyvedagen afviklet. I forbindelse hermed er der også lodtrækning om fly til de uddannede piloter.

Der flyves normalt til ca. kl. 18:00, hvorefter der skal pakkes sammen, vaskes fly og køretøjer. Dagen slutter med en debriefing, hvor instruktøren og piloterne gennemgår dagens forløb bl.a. for at udlede erfaringer til alles bedste.

Visninger: 12705