Wirehenter

Senest opdateret: Lørdag, 30. december 2017

terrano wirehenterWirehenteren benyttes til at trække wirerne fra spillet til startstedet. Vi benytter en 4x4 for at kunne opnå et jævnt og roligt træk, selv når banen er våd. På bilens trækkrog er monteret en trækanordning, hvor wirerne fastgøres. Føreren er i radiokontakt med spil og startsted.

Startvogn

Senest opdateret: Lørdag, 30. december 2017

Ducato startvognStartvognen fungerer som vores flyverledertårn. I startvognen er der en VHF-radio til kommunikation mellem pladsleder og flyene i luften. En mobiltelefon står for kontakt til flyvelederne i tårnet på Roskilde flyveplads samt andre svæveflyveklubber, ang. brug af luftrum. Pladslederen er også i radiokontakt med spil og wirehenter.

MAN Spillet

Senest opdateret: Lørdag, 30. december 2017

Spillet, der bruges til at starte vore fly består af en MAN/VW lastvogn hvor der på ladet er monteret en MAN 12,7L V8 motor på 250 HK. Motoren er via en konverter koblet til de to tromler med hver 1000 m. kunststofwire, der er 5 mm. tyk. Spilføreren er i radio-kontakt med startsted og wirehenter.

Bedford Spillet

Senest opdateret: Lørdag, 30. december 2017

spilletVores gamle spil, som oprindeligt blev bygget af klubbens medlemmer tilbage i 1960'erne. Er ikke længere i brug. I 2014 blev selv spilkonstruktion afmonteret og solgt til en klub i Polen, som ville renovere det. Spillet bestod af en Bedford lastvogn hvor der på ladet var monteret en Oldmobile V8 motor på 180 HK. Motoren var via en automatgearkasse koblet til de to tromler med hver 1000 m. stålwire, der var 5 mm. tyk.