Best Themes by Get BlueHost
Senest opdateret: Søndag, 29. oktober 2017

Flyvesæsonen 2018 starter til april

Flyvesæsonen 2017 er forbi. Vi forventer at starte svæveflyvningen i starten af april 2018, såfremt vejret og vores græsbane tillader det. Den meget ustadige sommer og det meget våde efterår i 2017 lagde en dæmper på vores svæveflyveaktiviteter. På trods af dette blev det alligevel til mange fede svæveflyveoplevelser og det lykkedes for 4 af vores nye medlemmer at flyve solo (alene) første gang.

Den sidste weekend i oktober skilte vi alle vore fly ad og satte dem på deres transportvogne. På skift kommer flyene ind på vores værksted for at blive pudset, poleret og inspiceret af vore kontrollanter, så de er klar til den den kommende sæson. Vores spil og andet kørende materiel er også gjort klar til vinteren, og skal have et serviceeftersyn, inden vi starter flyvningen igen.

Vinteren bliver også brugt af vore elever og kommende instruktører på at tage svæveflyveteori. Undervisningen starter lige efter nytår og varer frem til april, hvor der afholdes eksamen. Der undervises i 6 fag: Love og bestemmelser, meteorologi, aerodynamik, flyvelære, instrument og materiellære samt faget menneskelig ydeevne og begrænsninger (MYB).

Hvis du ønsker at deltage i teoriundervisningen, er du velkommen til at kontakte os. Paraglidere og ballonskippere er også velkomne.

Jacob fejres efter hans første soloflyvning

Senest opdateret: Søndag, 26. marts 2017

Bestyrelsen i FFF

Send e-mail til den samlede Bestyrelse

Efter den ordinære generalforsamling den 12. marts 2017 er Bestyrelsen sammensat af nedenstående medlemmer.

Formand

Jens Jørgen Hansen
Tlf: 7221 7239
Send e-mail

 

Næstformand

Kim Bauer-Jensen
Tlf: 2275 4945
Send e-mail

 

Kasserer

Nils B. Rosendal
Tlf: 5190 3997
Send e-mail
 

Sekretær

Hans Peter Roth
Tlf: 2498 9009
Send e-mail
 person-siluet    KimBauerJensen    person-siluet   Hans Peter Roth

Øvrige Bestyrelsesmedlemmer

Nynne Bolø
Tlf: 2278 6632
Send e-mail

 

Mikael Boutrup
Tlf: 2296 3099
Send e-mail

  Søren Heide
Tlf: 4050 5711
Send e-mail
   
 person-siluet    mikael boutrup    person-siluet    
Senest opdateret: Mandag, 10. februar 2014

Plads: Svæveflyvepladsen, Frederikssund nord

Bane: 10-28 ca. 1000 m lang.

Beliggende langs sydsiden af Græse Å med hangar på sydsiden af banen. Hangar koordinater N 55 51.7 E 12 04.1

Opkald kan ske til Frederikssund Radio på Nordsjælland svæveflyvefrekvens 122.650 MHz.

Adgang via Ellehammervej, som er en sidevej til Byvej i den nordlige del af Frederikssund.

Pladsen er ujævn og ofte våd, da den ligger på gammel fjordbund i 1 - 2 meters højde.

Indflyvning i østende: Pas på højspændingsledninger på tværs ca. 100 meter fra baneenden. Bemærk også "Danshøj" en bakke lidt nord for indflyvningen til bane 28. Bakken er ca. 50 meter over banen.

Indflyvning i vestende: Som det ses er hele indflyvningsområdet er MASSIVT bebygget villakvarter. Udvis størst muligt hensyn ved overflyvning af boligområder!

Motorflyvning KUN med motorsvævefly (TMG) og KUN  efter forudindhentet tilladelse hos flyvechefen.

Senest opdateret: Torsdag, 17. april 2014

FFF er en hyggelig, overskuelig og uhøjtidelig svæveflyveklub. Vi er ikke større end at alle kender hinanden, og da vi bruger mange timer sammen, sætter vi det sociale samvær i højsædet.

Vi bor i den nordlige udkant af Frederikssund. Arealet er stillet til rådighed for klubben af Frederikssund kommune. Det anvendes også af andre af Frederikssunds foreninger bl.a. til hundetræning. Hertil kommer, at der er mange, der ynder at gå tur i den dejlige natur, som vi ligger midt i.

FFF er stiftet i 1964. I dag er vi godt 60 medlemmer. Ud af disse er 13 samtidig flyve-instruktører.

Vi flyver normalt i perioden primo april til ultimo oktober, alt afhængig af vejret. Der flyves i weekenden og på helligdage. Vi flyver også skoleflyvning onsdag eftermiddag og -aften, med start ca. kl. 16:00. Ved disse aftenflyvninger fortsætter vi til solnedgang, som er en meget smuk oplevelse her ved Fjorden og Jægersprisskovene!

Endelig afholder vi både forårs- og sommerlejre, hvor vi flyver hver dag i en uge. Som regel henlægges forårslejren til Dansk Svæveflyver Unions center på Arnborg i Jylland, hvor de meteorologiske forhold er optimale. Sommerlejren går ofte sydpå til feks. Tjekkiet, Tyskland eller måske Frankrig.

Vi møder på flyvedagen senest kl. 09:30, hvor der bliver holdt briefing. Dvs. at dagens instruktør gennemgår, hvorledes han ønsker flyvedagen afviklet. I forbindelse hermed er der også lodtrækning om fly til de uddannede piloter.

Der flyves normalt til ca. kl. 18:00, hvorefter der skal pakkes sammen, vaskes fly og køretøjer. Dagen slutter med en debriefing, hvor instruktøren og piloterne gennemgår dagens forløb bl.a. for at udlede erfaringer til alles bedste.

Senest opdateret: Søndag, 27. august 2017

Overvejer du at lære at svæveflyve, og ønsker du at stifte nærmere bekendtskab med sporten, så er du velkommen til at besøge os i svæveflyveklubben for at prøve at svæveflyve.

Vores muligheder for at flyve med gæster er afhængige af vind og vejr samt hvor mange af vore egne elever, som skal bruge det 2-sædede skolefly, som vi også bruger til at flyve med gæster. Vi kan derfor ikke garantere at flyve med dig på et bestemt tidspunkt på en given flyvedag.

Vi beder derfor alle interesserede om at ringe til os på 30 46 37 87, inden man tager turen til FFF, så vi undgår ikke at kunne indfri forventningerne.

Telefonen besvares kun på vore flyvedage (lør-, søn og helligdage), når vi er i klubben. Hvis du ringer ca. 09:50, hvor vi er samlet for at holde briefing, kan du høre om mulighederne den pågældende dag. Ringer du senere, så vær tålmodig, hvis vi ikke svarer med det samme. Det kan skyldes at "pladsvagten" er optaget.

Passageren briefes grundigt inden start

Vi flyver normalt på alle lør-, søn- og helligdage. Alle gæstestarter foretages på tosædet svævefly med en erfaren pilot eller instruktør ved pinden. Svæveflyet trækkes i luften med en 1000 meter lang wire, og stiger med ca. 45 graders stigning til en højde på 250-350 meter. Alt efter vejrforholdene varer turen tilbage til jorden mellem 5 og 15 minutter. Er der varme opadstigende luftstrømme (termik) forsøger piloten at forlænge turen. Er der ingen termik, synker flyet efter starten med ca. 1 m/s, indtil man efter ca. 5 minutter lander igen. Vejret er vi (desværre) ikke herrer over, så vi kan ikke give nogen garantier for lange ture. Men det er jo lige præcis det som er charmen ved sporten.

Udsigten er forrygende!

Vi har følgende muligheder for prøveture i FFF:

Gæstestart

Hvis du ønsker en stor oplevelse, men blot en enkelt prøvetur. Pris for gæstestart pr. 1/4-2016: 300,00 kr.

Prøvemedlemskab

Kunne du derimod tænke dig at starte på svæveflyveruddannelsen, men gerne lige vil snuse til flyvningen og klubben først, kan du købe et af vore 6-turskort til 600 kr. Kortet inkluderer 6 skolestarter samt medlemskab af FFF og Dansk Svæveflyver Union i en måned. Det er meningen, at du med seksturskortet i hånden møder op til briefing kl. 09:30 på vore normale flyvedage, og deltager i hele dagens program fra vi pakker ud, flyver, pakker sammen og debriefter ved 19-tiden om aftenen. Når du har brugt dine seks skolestarter, hvilket svarer til ca. 2 flyvedage, har du et bedre grundlag for at vurdere om du ønsker at melde dig rigtigt ind i klubben. Pris for prøvemedlemskab/6-turskort pr. 1/4-2015: 600 kr. (refunderes ved indmeldelse i klubben)

Grupper/særarrangementer

Er I en gruppe på ca. 10 - 25 personer, som ønsker at stifte bekendtskab med svæveflyvning, har vi ikke kapacitet til dette på de normale flyvedage. Derimod kan vi som regel arrangere flyvning på hverdage efter aftale.

Åbent hus

Herudover holder vi hvert år en åbent hus dag, hvor vi afsætter hele dagen til at flyve med gæster. Datoen bliver annonceret her på hjemmesiden samt på Facebook.

Polterabend

Polterabend-arrangementer kan desværre ikke lade sig gøre, idet det af myndighederne betragtes som taxa-flyvning, hvilket vi ikke må udføre, idet vi ikke har erhvervs-flyvecertifikat.

Interesseret? Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre nærmere, eller tag en tur ud på flyvepladsen.

Underkategorier